Kunstbeurs uitlichten Tefaf Maastricht

Zodra de laatste confetti en andere resten van carnaval tussen de kinderkopjes zijn weggeveegd, staat in Maastricht het volgende feest alweer voor de deur. Een feest van een heel ander kaliber welteverstaan. Een feest van kunst, luxe, pracht & praal. Het feest dat TEFAF heet, voluit The European Fine Art Fair. Beter bekend als ’s werelds grootste kunst- en antiekbeurs. TEFAF in Maastricht vindt jaarlijks rond de tweede week van maart plaats in het MECC .

Studio Valentijn is samen met oa Arno Kok gevraagd om enkele beursstands uit te lichten zodat de oude meesters, prenten en boeken, juwelen en moderne beelden nog beter tot zijn recht komen. Wat een gave opdracht was dit! Twee dagen dompelden we ons onder in de kunstwereld.
Lijkt het MECC op het eerste gezicht een ‘gewoon’ beursgebouw zoals er wel meer zijn in het land, tijdens de Tefaf wordt dit omgetoverd tot een museum van wereldformaat. Alleen al de entree van de Tefaf, waarvoor een adembenemende bloemlezen wordt gebruikt is spectaculair.

De TEFAF start elk jaar op donderdag namiddag met een preview voor genodigden. En dat zijn niet de minsten. Op de luchthaven van Maastricht landen die dag honderden private jets. Sjeiks, Koninklijke hoogheden, kunsthandelaren uit alle windstreken reizen voor deze gelegenheid naar Maastricht af. De een voor een bliksembezoek, de ander blijft wat langer. Dat betekent dat het in de stad een komen en gaan is van de meest luxe bolides, bontjassen en haute couture. Zeker in het eerste weekend van TEFAF is dit wat het straatbeeld bepaald.

Wij hebben een succesvolle opbouw meegemaakt, op naar de volgende editie 2019!